Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

normafa_erdo

Árnyas Hegyvidék Program

A program lezárult, ismételt meghirdetése 2024-ben várható.

Magánterületi faosztás - 2023. ősz.


Az Árnyas Hegyvidék Program részeként a Hegyvidéki Önkormányzat ingyenes faosztást hirdet azon XII. kerületi lakóhellyel rendelkező lakosok magánkertjei számára, akik szívesen ültetnének és gondoznának kertjükben őshonos fákat, hogy a klímaváltozásra most felkészülve tovább zöldítsék kertjüket, és élvezzék a cseperedő fák által nyújtott árnyékot.

A program keretében az Önkormányzat jóvoltából ingatlanonként - annak méretétől és jellegétől függetlenül - ingyenesen maximum 4 db őshonos 1,5-1,8 méter magas, szabadgyökerű fasuháng igényelhető. Az ezen felüli igények az iroda munkatársai által törlésre kerülnek! Minden átvett fához ingyenesen biztosítunk egy darab karót, valamint egy ültetési és gondozási útmutatót.

Jelentkezni kizárólag online, a https://eugyintezes.hegyvidek.hu/ honlapon (Hegyvidék Fiók létrehozását / bejelentkezést követően) a Zöld Iroda fül alatt, csak azonosított fiókkal rendelkezők tudnak.

Jelentkezési időszak: 2023. szeptember 14. csütörtök 10 órától október 18. szerda 16 óráig vagy a rendelkezésre álló készlet kimerüléséig.

A választható őshonos fafajták leírása:


Az Ültetési és Gondozási Útmutató itt érhető el.

A suhángok átvételének tervezett ideje: 2023. november 11. szombat 10 órától 13 óráig, helye: a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti sétány (1124 Budapest, Törpe utca 2.).

Felhívjuk figyelmét, hogy az igényelt facsemeték átvételére kizárólag a megjelölt időpontban és helyen van lehetőség.

A Zöld Iroda a szolgáltatást a jelentkezés sorrendjében, a rendelkezésre álló készlet kimerüléséig tudja biztosítani.

Az átvétel helyének, idejének és a fafajták változásának jogát fenntartjuk.

A programmal kapcsolatban felmerült kérdések esetén további tájékoztatást a 06-70/938-8474-es telefonszámon, illetve a zoldpont@hegyvidek.hu elérhetőségen nyújtunk.