Fekete_rigo_foto_Bajor_Zoltan

Ismeretterjesztő séták, előadások

a hegyvidék madarai című előadás

Fekete_rigo_foto_Bajor_Zoltan

Előadó: Bajor Zoltán, okleveles környezetgazdálkodási agrármérnök, táj- és élővilágvédelmi szakértő, a Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportjának elnöke

Program időpontja: 2022. május 10. kedd 18.00
Program helyszíne: Hegyvidéki Kulturlis Szalon (Törpe u. 2.) Tamási Áron Terem

Jelentkezési időszak: 2022. április 18. 10 órától 2022. május 10. 16 óráig

Ha vadon élő madarakra gondolunk, azonnal eszünkbe jut jópár olyan faj, amelyek az ember közelébe húzódva mindennapjaink részévé váltak. Ilyen a kecses fehér gólya, a molnár- és füstifecske, vagy a verebek. Azt azonban már jóval kevesebben tudják, hogy ez az állatcsoport jóval változatosabb, sokkal több faj fordul elő környezetünkben, rejtett életmódjuk miatt azonban alig-alig vesszük észre őket.

Gondolta volna, hogy csak a fővárosban közel 300 vadon élő madárfaj fordult elő az elmúlt közel egy évszázadban? És azt, hogy mindebből a XII. kerületben közel 150 fajt figyeltek meg eddig? Ha kíváncsi lenne erre a velünk élő, mégis alig ismert világra és szeretne többet is megtudni a Hegyvidék különleges madárfaunájáról, látogasson el a Hegyvidéki Kulturális Szalon „A Hegyvidék madarai” előadására.”

A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni a eugyintezes.hegyvidek.hu oldalon, a regisztrációt/bejelentkezést követően, a Zöld Iroda menüpont alatt lehet.

A Hegyvidéki Zöld Iroda ismeretterjesztő programsorozatának keretében szervezett, a Madárbarát Hegyvidék programhoz kapcsolódó előadás.

HZI  infoblokk_KEHOP_121