Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

terkep

Fedezze fel a méhbarát hegyvidéki útvonalat

A kerület méhekkel és beporzókkal kapcsolatos pontjait egy sétaútvonalban foglaltuk össze, melyen vezetetten vagy egyénileg egyaránt új szemszögből láthatják a helyiek és az idelátogatók a XII. kerületet. Az útvonalba igyekeztünk minél több hálózati tagunkat belefoglalni.

A Hegyvidéki Méhbarát útvonal igen változatos állomásokat tartalmaz, amelyek folyamatosan fejlődnek és bővülnek. A méhlegelőtől a kulturális intézményekig, számos beporzó rovaroknak kedvező zöldfelület és érdeklődő lakosoknak szánt értékes program található. Bár az állomások sokfélék, az üzenet mégis ugyanaz: Te is tehetsz a beporzó rovarokért a városi környezetben! A méhbarát pontok mindegyike segítséget nyújt Neked abban, hogy milyen tevékenységekkel segítheted a hasznos rovarokat.

Az útvonalon található például a városi kaszálónk, számos méhlegelő, egy bemutató zöld tető, természetvédelmi területek, vízmű-telephelyek, néhány méhészet, méhbarát oktatási programot megvalósító óvodák, valamint kulturális intézmények.

A méhbarát pontok külön-külön is meglátogathatók, ám az alábbi térképen ajánlunk egy tervezett útvonalat is, amely egy kb. 2,5 órás séta keretében teljesíthető. Az összes ponton QR-kóddal ellátott táblákat tervezünk kihelyezni, amelyek segítik a látogatókat abban, hogy több információhoz jussanak a programról, az egyes pontok jelentőségéről és a beporzó rovarok védelmét segítő hasznos tanácsokat olvashassanak.

Szeretettel ajánljuk a térképet a kerület lakóinak és a kerületbe látogatóknak

A túrafüzet letölthető formátumban is elérhető a képre kattintva.

tegyunk_egyutt_a_beporzo_rovarokert