Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

20171025_160239

Komposztláda osztás

Az Önkormányzat 2008 óta, évente 200 - 250 db komposztáló eszközt oszt ki a kerületi ingatlantulajdonosok és önkormányzati intézmények részére az őszi időszakban.

Otthoni komposztálást segítő program

Általános tájékoztató:

Célunk, hogy a kerületben termelődő háztartási hulladék mennyiségét csökkentsük, illetve, hogy a zöldhulladék helyben kerüljön hasznosításra. A komposzt nem más, mint a szerves anyagok szabályozott bomlásával előállított értékes talaj-tápanyag. A kerti zöld hulladékot, leveleket, fűnyírás utáni nyesedéket stb. A talajban élő mikroorganizmusok lebontják és egynemű, barna komposzttá alakítják. Végül egy tápanyagban gazdag, a növények trágyázására alkalmas, humuszos földszerű anyag keletkezik. A komposztálás legfontosabb előnye, hogy a hulladékból értéket teremthetünk. Nemcsak a zöldhulladék elszállítását spóroljuk így meg, hanem a kerti talajt is jobbá tehetjük az elkészült komposztföld szétterítésével.

A komposztáló eszközök igénylése ingyenes, azonban előzetesen meghirdetett időszakban történő jelentkezéshez és az átvétel előtt egy ismeretterjesztő előadás meghallgatásához kötött. Ennek hiányában nincs lehetőség a komposztáló keretek átvételére.

Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím.

A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztáló keret igénylésére van lehetőség. Az ezen felüli igények az iroda munkatársai által törlésre kerülnek!

A jelentkezési időszak: 2023. szeptember 21. (csütörtök) 10 órától 2023. október 20. (péntek) 13 óráig.

Jelentkezni csak online a https://eugyintezes.hegyvidek.hu/ honlapon (a Hegyvidék Fió létrehozását / bejelentkezést követően) a Zöld Iroda fül alatt van lehetőség azonosított fiókkal rendelkezők részére.

Az eszközöket a jelentkezés sorrendjében a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

 

20171025_160239 

infoblokk_KEHOP_121