Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szelektív Hulladékgyűjtés

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést kerületünkben már 2011-ben bevezette az önkormányzat, melyben intézményeink mellett 2013 végére már közel ötszáz társasház, lakóközösség is részt vett. A jogszabályi környezet megváltozása miatt azonban ez a begyűjtési mód is a közszolgáltatás részévé vált, így ezt a feladatot a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) vette át.


A családi- és társasházakhoz telepített 120 és 240 literes gyűjtőedények papír, illetve PET-palack és fém italos dobozok gyűjtésére alkalmasak.

A kék fedelű kukákba újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapírok, csomagolópapírok, kartondobozok, kiöblített italos kartondobozok (tejes-, gyümölcsleves doboz) helyezhetők el.

Csaladi_hazakhoz_is_jar_a_szelektiv_hulladekgyujtes

A sárga fedelű tartályok az üdítős és ásványvizes PET palackok, kiöblített háztartási flakonok és azok lecsavart kupakjai (pl. samponos, habfürdős), háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejes-, joghurtos poharak gyűjtésére alkalmasak. Ebben helyezhetők el továbbá a különféle háztartási fémhulladékok (pl. evőeszközök) és fémdobozok (italos- és konzervdobozok).

Szelektivszemet1

Az említett begyűjtési rendszer az üveghulladék gyűjtésére – annak balesetveszélyessége és zajhatásai miatt – nem terjed ki, az üvegek gyűjtése a közterületen elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő szigeteken és a hulladékudvarokban történik.

Hazhoz_jaro_szelektiv_hulladekgyujtes

Az üveggyűjtő szigetek helyszínei megtalálható az FKF Zrt. oldalán.


Takarékossági tippek – Hegyvidéki Hulladék Kisokos