Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A tanösvény célja

A Beporzó tanösvény célja, hogy az emberek szélesebb körben megismerkedjenek a növények beporzásának fontosságával, a beporzás módjaival és a beporzást végző rovarokkal. Ezt 12 +1 állomás felkeresésével, ott helyszíni vizsgálódással és okostelefonon keresztül kapott információkkal, feladatokkal (és a megoldásért kis jutalommal) segíti elő. Általános bemutatása itt olvasható.

Az állomások helyének kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a tanösvényt végig járók közben a XII. kerület (Hegyvidék) érdekes természeti és turisztikai látnivalóiból is ízelítőt kapjanak. Az információk a természetvédelem, az ökológia, a növények és a beporzó rovarok témakörén kívül érintik még az adott helyhez kapcsolódó történeti, kulturális érdekességeket is.

A tanösvény használatát diákoknak és felnőtteknek, a különböző korosztályokat tanító pedagógusoknak egyaránt ajánljuk. Az itt megszerzett tapasztalatok, ismeretek elsősorban a környezetismeret, a biológia, a történelem és helytörténet, valamint a művészeti tantárgyak egyes tananyagrészeiben megszerzett tudást mélyítik el, illetve hasznos kiegészítéseket tesznek azokhoz.