Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A szerzőkről


A tanösvényt a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Beporzók munkacsoportjának hat tagja tervezte és állította össze. Ők, ábécé rendben: Darvas Kata, Hársas Éva, Forintos Krisztina, Kecskés Ferenc, Trescsik Angéla és Vásárhelyi Tamás.


A-szerzok-K-s-DSCF1584

A szerzők a Kis-Sváb-hegyen

Az egyesület 1992-ben alakult, kiemelten közhasznú társadalmi szervezet. Tagjai zömmel pedagógusok, de sokféle egyéb hivatás is képviselve van a tagságban. Tevékenysége szerteágazó (www.mkne.hu), és folyamatosan bővül letölthető módszertani gyűjteménye is. (https://mkne.hu/modszerkosar/ ) Országos egyesület, több helyi és szakmai csoporttal, ezek egyike foglalkozik a beporzókkal.

A Beporzók munkacsoport 20 tagú (https://mkne.hu/beporzok-munkacsoport/ ). Rovarszállókat készítenek és állítanak fel, szakmai anyagokat állítanak össze, előadásokat, tanórákat, foglalkozásokat tartanak a beporzókkal kapcsolatosan, és 2021-ben NKA támogatással, határon túli kooperációban dolgoznak egy Beporzó vándortanösvényen (kölcsönözhető eszközkészlet) aminek első bemutatását Kapolcson tervezik a Művészetek Völgyében, a másodikat Kolozsvárott a Magyar Napokon, azután iskolákba és más helyekre viszik el, igény szerint.