Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

To_Martonhegyi_ut_foto_Bajor_Zoltan

Magánkertekben található természetes tavak - felhívás

To_Martonhegyi_ut_foto_Bajor_Zoltan

Önkormányzatunk Zöld Irodája új résszel bővíti a Természeti kincsek a Hegyvidéken című kiadványsorozatát, a soron következő téma a víz lesz. Az ismeretterjesztő füzet helytörténeti és természetismereti szempontból is megmutat majd néhány érdekességet a kerületi érdekeltségű vizekről.

Szeretnénk a lakók segítségét kérni, hogy a kiadvány megjelenésével egyidőben bemutathassunk néhány kerületi természetes kerti tavat, akár úgy is, hogy a kiadványba, vagy annak mellékletébe kerül belőlük egy válogatás.

Ha az Ön kertjében van természetes kerti tó, és ennek tényét megosztaná az önkormányzattal, a lakóközösséggel, akkor kérjük, hogy 2023. október 31-ig írjon egy levelet a zoldpont@hegyvidek.hu email címre egy rövid leírással, lehetőleg fényképet is mellékelve.

Emellett felhívjuk a figyelmét az Ökológiai Kutatóközpont közösségi tudomány alapú felmérésére, az ÉN KISTAVAM – MY POND programra, melynek célja felmérni az országban található kerti tavak számát, elhelyezkedését, általános tulajdonságait, kezelési módjait.

A kérdőív kitöltésével hozzájárulhat a kutatás sikeréhez, az együttműködés jutalmaként pedig hasznos kezelési javaslatokat kaphat a kutatócsoport tagjaitól.

Köszönjük az együttműködését.


A kiadványsorozat korábbi részei itt érhetőek el.


Kép forrása: Bajor Zoltán