Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyümölcsöző Hegyvidék

Gyümölcsöző Hegyvidék Program


Gyümölcsöző Hegyvidék

Hozzuk vissza az őshonos gyümölcsfákat hegyvidéki kertjeinkbe közösen!

A Hegyvidéki Zöld Iroda kedvezményes gyümölcsfavására azon XII. kerületi lakóhellyel rendelkező lakosok számára, akik szívesen ültetnének és gondoznának kertjükben őshonos gyümölcsfát, hogy az elkövetkezendő években egészséges gyümölcsöt termelhessenek helyben, saját maguk és szeretteik számára.

A program keretében az Önkormányzat jóvoltából ingatlanonként 2 db gyümölcsfa csemete vásárolható meg féláron.

A jelentkezni, igényt benyújtani a programidőszak meghirdetését követően kizárólag online, a https://www.hegyvidek.hu/ugyintezes/zold-iroda/gyumolcsozo-hegyvidek honlapon van lehetőség.

A jelentkezési felületen már a kedvezményes árak kerültek feltüntetésre!

A Zöld Iroda a szolgáltatást a jelentkezés sorrendjében, a rendelkezésre álló költségkeret kimerüléséig tudja biztosítani.

További tájékoztatást a 06-70/938-8474-es telefonszámon, illetve a hegyvidekzoldpont@hegyvidek.hu elérhetőségen nyújtunk.

A program a Méhbarát Hegyvidék kezdeményezést támogatja; hiszen virágzó, mézelő fák ültetésével elősegítjük a kerületben a beporzó rovarok, köztük a házi méhek elterjedését. Ezen méhek áldásos munkájának eredménye lesz majd az-az alma, melyet pár év múlva boldogan a szánkhoz emelhetünk.

A program várható indulása: 2021 ősz.

A választható őshonos gyümölcsfafajták leírása: