Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

gondnoksag

ZÖLDFELÜLET GONDNOKSÁG PROGRAM

Programismertető


A programról

A Hegyvidéki Zöld Iroda Zöldfelület Gondnokság Programjának célja, hogy önkormányzati támogatással előmozdítsa és segítse a XII. kerületben élők és az itt dolgozók törekvéseit a közhasználatú zöldfelületek gondozására, saját környezetük megújítására, szépítésére.

A programban a gondnokságba vont közterületi zöldfelületek előkészítése, beültetése és folyamatos gondozása valósul meg az alábbi feltételek mentén.

  • A programra a jelentkező által kiválasztott terület adatainak megadásával lehet jelentkezni.
  • Kizárólag a XII. kerület határain belül elhelyezkedő, önkormányzati tulajdonú közterületi zöldfelületeket lehet a gondnoksági programba bevonni.
  • A területek előkészítését, az ültetési koncepció elkészítését, a beültetéséhez szükséges növényeket, és a gondozáshoz szükséges alap eszközcsomagot a gondnok vagy gondnokok számára a Hegyvidéki Zöld Iroda ingyenesen biztosítja.
  • A területek gondozását teljes körűen a gondnok vagy gondnokok végzik, a Hegyvidéki Zöld Iroda folyamatos szakmai felügyelete és szakmai támogatása mellett.
  • Az érdekelt felek közötti koordinációról a Hegyvidéki Zöld Iroda gondoskodik.
  • Az önkormányzat és a gondnok vagy gondnokok (egy gondnok esetén a gondnok, több gondnok esetén a gondnokok közül egy kiválasztott képviselő) egy kétoldalú megállapodást írnak alá, amelyet évente meghosszabbítanak. A megállapodásban a felek rögzítik a feladatokat, a felelősségi köröket és a gondnoksági tevékenység nyomon követésének módját.
  • A programba bármikor be lehet kapcsolódni, a jelentkezéseket az önkormányzat Zöld Irodája folyamatosan fogadja, a területek előkészítése és beültetése minden évben tavasszal és ősszel történik. A jelentkezés időpontját és a terület sajátosságait (pl. a terület elhelyezkedése, nagysága, a szükséges talaj-előkészítő munkálatok, a gondnokok száma) figyelembe véve, a jelentkezés elbírálása során kerül meghatározásra a gondnoksági programba való tényleges bekapcsolódás időpontja, amely a megállapodásban lesz rögzítve.

A jelentkezés módja

Amennyiben érdeklődik a program iránt, kérjük, hogy küldje el az alábbi adatokat és információkat a zoldpont@hegyvidek.hu e-mail címre, vagy jelentkezzen személyesen a Hegyvidéki Zöld Irodában (1126 Kiss János altábornagy u. 43-45.):

  • a kiválasztott terület címe és/vagy helyrajzi száma (a helyrajzi szám a Minerva Térinformatika rendszerben megtalálható),
  • 3-4 fénykép a területről, amelyek képet adnak a terület állapotáról, méretéről és elhelyezkedéséről,
  • hány ember venne részt a terület gondozásában,
  • a kapcsolattartó elérhetőségei (név, cím, e-mail cím, telefonszám),
  • egyéb információ a területről.

A jelentkezést követően a Hegyvidéki Zöld Iroda munkatársai felveszik a jelentkezővel a kapcsolatot és egy helyszíni szemle keretében tisztázzák a részleteket, egyeztetik a további lépéseket.

A Hegyvidéki Zöld Iroda a jelentkezés sorrendjében bírálja el a jelentkezéseket. A jelentkezési feltételek maradéktalan teljesülése esetén is előfordulhat, hogy a programra elkülönített keret kimerülése miatt az ültetésre több hónapig kell várni. Megértésüket kérjük és köszönjük!